Houtimport Gras is groots in Europees Grenen en Canadees Western Red Cedar.

Als voorraadhoudend importeur heeft Houtimport Gras ’s lands grootste voorraad in zowel zorgvuldig geselecteerde kwaliteiten Grenen uit Zweden, Finland en Duitsland in alle afmetingen, als ook in de topkwaliteiten in Western Red Cedar uit British Columbia (Canada).

Houtimport Gras staat bekend als een echte houtspecialist en haar medewerkers staan met hun kennis en kunde garant voor het juiste advies en de juiste ondersteuning voor nagenoeg elke toepassing. Ook op het gebied van specialistische restauraties m.b.t. Molenbouw of Monumentenzorg bent u bij ons aan het juiste adres; wij hebben diverse zware afmetingen grenen in luchtdroging altijd op voorraad.

Naast het Grenen en WRC is Houtimport Gras ook al 17 jaar importeur van Lunawood, het thermisch gemodificeerde Vuren en Grenen uit Finland. Tevens is Houtimport Gras ook het adres voor de betere kwaliteit in Siberisch Lariks en Douglas.

Het leveringsprogramma is in die zin uniek, dat zowel bestekmatig als in pakketten (en overboard) kan worden gekocht. Op verzoek wordt het hout bij externe partners nagedroogd, bewerkt, verduurzaamd, brandvertragend behandeld of dekkend afgewerkt.

Houtimport Gras is trots om te melden dat 99% van het verhandelde hout PEFC of FSC® gecertificeerd is en dus aantoonbaar duurzaam geproduceerd.

Om u een idee te geven van ons bedrijf, hier aan het woord Harry Gras, directeur/eigenaar.