Houtimport Gras heeft twee opslaglocaties: Zaandam en Delfzijl.

In Zaandam is een overdekte opslag van 8.500 m² waar het hout wordt ontvangen, gecontroleerd en zo nodig wordt op kwaliteit en visueel op sterkte kan worden gesorteerd. Onze bestekzoekers zijn hiertoe opgeleid en gediplomeerd. Hier vandaan kunnen naast pakketten, ook kleinschalige orders, zogenaamd in bestek, worden geleverd.

In totaal ligt hier zo’n 5.000 m3 Grenen, Western Red Cedar, Siberisch Lariks en geschaafd Vuren alsmede thermisch gemodificeerd hout Lunawood uit Finland in opslag. Ook bestekorders in Douglas alsmede Zaans Zwart geveldelen liggen hier opgeslagen.

Op de terminal van Wijnne & Barends Logistics in Delfzijl worden de containers waarin CLS/SPF wordt aangevoerd, gelost en na controle van de PD (Planten Ziektekundige Dienst) vervoerd naar onze opslag in Farmsum gelegen achter de zeesluizen aan het Eemskanaal. Hier is een intermodaal overslagcentrum gevestigd waar 40.000 m2 opslagruimte beschikbaar is waarvan 20.000 m2 overdekt. De terminal is optimaal geoutilleerd voor op- en overslag van gezaagd hout. Wijnne & Barends verzorgt hier de opslag voor Houtimport Gras van meer dan 10.000 m3 alsmede het transport naar haar afnemers. Aflevering geschiedt uitsluitend in pakketten of volle auto’s.