Houtimport Gras heeft voor veel bekende projecten in de Monumentenzorg geleverd met voornamelijk Grenen, Oregon Pine en Western Red Cedar. Houtimport Gras wordt vaak betrokken bij projecten in de Monumentenzorg en aangezien wij zelf importeren zijn we direct in staat om ook afwijkende maten prompt te leveren, wat regelmatig voorkomt bij deze restauraties.

Voorbeelden als Markiezenhof in Bergen op Zoom, Slot Loevestijn, het Refugiehuis in Den Bosch, Paleis Noordeinde en Paleis Huis ten Bosch in Den Haag zijn zo maar enkele van de bekendste projecten.

Klik voor video!

Als nageslacht van een oud molenbouwersgilde is het fantastisch te kunnen melden dat heel veel molens die de afgelopen jaren zijn gerestaureerd, door ons zijn voorzien van de juiste materialen.

Hiernaast een impressie van de molen “Het Jonge Schaap” gelegen aan de befaamde Zaanse Schans. Houtimport Gras heeft tijdens de bouw diverse materialen geleverd. Klik op de afbeelding voor een video-impressie!

Vereniging van Houtskeletbouwers

Het is algemeen bekend dat passief bouwen (energie neutraal) het eenvoudigste is te bereiken door bouwen in en met hout. Daarom is Houtskeletbouw het antwoord op passief bouwen in Nederland.

Misschien in Nederland (nog) niet heel erg populair maar des te meer in ons omringende landen. Als specialist hebben wij diverse gerenommeerde projecten in Houtskeletbouw mogen leveren en zijn logischerwijs deelnemend lid van de Vereniging van Houtskeletbouwers in Nederland.

Voorradig zijn CLS/SPF t.b.v. de constructies en Western Red Cedar t.b.v. de gevels welke beide afkomstig zijn uit het oerland van de Houtskeletbouw: Canada.